19 Aralık 2012 Çarşamba

Amigurumi Kuş





  



       Veee sonunda ilk amigurumimi yaptım! Amigurumiye yeni başlayanlar için ideal bir örnek. Senelerce örgüyü terapi olarak kullandım. Hobilerimin içinde  ilk favorimdi. Ancak amigurumi onun önüne geçti.Şiddetle tavsiye ediyorum..

18 Aralık 2012 Salı

Amigurumi


       



            Böyle bir bebek yapsam hiçbir çocuğa vermeye kıyamam, ben oynarım sanınrım :)

            Amigurumi gerçekten tam bir çılgınlık! Bir başladınız mı bırakamıyorsunuz. Ben de bu olayı ciddi ciddi iş edindim kendime. Henüz kendimi geliştirme aşamasındayım. En kısa zamanda ortaya bişeyler çıkarıp sizinle paylaşırım umarım. Bu siteyi  de araştırma yaparken buldum. Fikir edinmek isteyenlere duyurulur.. Bakmak isterseniz ;  tık tık

14 Aralık 2012 Cuma

Amigurumi Bebek Battaniyesi

   






     Amigurumiye çok fena takılmış durumdayım şu sıralar. Eşim henüz neler yapmaya çalıştıgımı anlamasa da,gayretle devam ediyorum kendimi geliştirmeye. Çok zor gibi görünen ama aslında çok kolay bir teknik amigurumi.Aşırı derece sabır ve dikkat istediğini de belirtmeden geçemeyeceğim. Nette şu sıralar çok sık arattığım için,çok değişik örneklerle karşılaşıyorum.Bu sevimli şeyleri de buradan  buldum.
Benim amacım değişik oyuncaklar yapmak. Meslek meselesi,oyuncaklar hep ilgi alanımdır. Belki kendimi biraz daha geliştirdikten sonra böyle bir çalışma da yapabilirim. Şimdiden ,yapacak olanlara kolay gelsin..

Portakallı İrmik Tatlısı


Günaydın.. Haftanın en sevdiğim günü Cuma'dan herkese sevgiler..Evet tahmin ettiğiniz gibi ben tam bir irmik severim:) Bu tatlıyı dün akşam yemege gelen misafirlerim için hazırlamıstım,o kadar işin arasında fotografını çekmeyi tabiki unutmadım :)

İşte bu lezzetli tarif için malzemeler


-1su bardagı irmik
-1litre süt
-1su bardagı şeker
-1 paket vanilin
-1 portakal ve 1 limon kabugu rendesi

Bütün bu malzemeleri tencerede karıştırarark kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşete beş dakika daha pişirip borcama döküyoruz. Buzdolabında soğuyana kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Ben üzerini çikolata sosu,hndistan cevizi ve narla süsledim. Süsleme işi herzaman oldugu gibi, herkesin hayalgücüne kalmış.
Bu tatlı kadar tatlı bir haftasonu geçirmenizi diliyorum..Sevgiler..

13 Aralık 2012 Perşembe

Sarımsaklı Soya Soslu Tavuk Kanadı



Soya sosunu çok severim. Eğer o gün canım yemek yapmak istemiyorsa çok büyük ihtimalle o akşam tavuk yiyoruzdur :) Canımın yemek yapmak istemediği günlerde hemen dolaptan tavugu cıkarır soslayıp fırına atarım. Hazırlaması o kadar pratik, tadı da gerçekten cok lezzetli. Yanında pilavla tavuk gerçekten ayrılmaz bir ikili. Ben soya sosunun yanında iki diş de sarımsak kullandım. Bir gece önceden soslayıp buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor. Ama son anda tavuk yapmaya karar verdiyseniz yarım saat de yeterli olur. 6-7 kaşık soya sosu yarım kilo kanat için yeterli oldu. Dövülmüş sarımsak ve istediğiniz baharatlarla harmanlayıp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun..

12 Aralık 2012 Çarşamba

Dereotlu Peynirli Poğaça


Herkese günaydın! Sıcacık bir poğaçayla güne başlayalım istedim. Yanında sıcak bir çayla harika bir kahvaltı olmaz mı?
İşte bu güzel poğaça için malzemeler:
-4 su bardağı un
-1 su bardağı yogurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 yumurta
-dereotu
-tuz
-beyaz peynir

 Bir kaba yoğurdu ve yağı alıyoruz.Üzerine bir yumurtanın akını ilave ediyoruz.Üzerine beyaz peyniri ve dereotunu ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine unu,kabartma tozunu ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz.Üzerine ayırdıgımız yumurtanın sarısını sürüp susamla süslüyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepside,önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!

11 Aralık 2012 Salı

Sarımsaklı Köfte


     Eğer kısırı seviyorsanız bu köfteyi sevmemenize imkan yok. Yemeklerinizin yanına veya arkadaş davetlerinize çok rahat yapabileceğiniz çok lezzetli bir tarif.  İşte bu lezzetli tarif için malzemeler;

 -2 su bardağı köftelik ince bulgur
 -kimyon,tuz
 -1yumurta
 -salça,yağ
 -1 baş sarımsak
 - süslemek için maydanoz

Öncelikle tıpkı kısır yapar gibi bulguru suyla ıslatıyoruz. Az su koyarsanız çözümü var biraz daha eklersiniz ama çok koyarsanız geri dönüşü yok bu yüzden dikkatli davranın :) Bulgur yarım saat kadar dinlendikten sonra içine yumurtayı,kimyonu,tuzu ve salçayı ekleyin. Yoğurmaya başlayın. İyice yogurduktan sonra küçük parçalara alıp yuvarlayın. Hepsi bittikten sonra  haşlanmış tuzlu suda makarna haşlar gibi haşlıyoruz. Fazla haşlarsanız köfteler dağılır, benim birkaçı dağıldı. Haşlama işlemi bittikten sonra da dövülmüş sarımsak,salça ve yağı pişirip sos kıvamına gelince köftelerin üzerinde gezdiriyoruz. Kıyılmış maydanozla süslüyoruz, maydanozu fazla tutun çünkü gerçekten çok yakışıyor.
Afiyet olsun...

10 Aralık 2012 Pazartesi

neşeli bir çekiliş daha...







Bu güzel fotoğrafı gördükten sonra bu çekilişe katılmadan olmazdı.. Katılmak isterseniz   tıktık

Ali Nazik Kebabı

 Bu hafta pazartesi sendromu hiç yaşamıyorum, pazartesilerin aksine bugün oldukça mutluyum :)  Eşime kavuşmanın verdiği mutlulukla başladım bugün işe. Ee eşim gelir de ben ona türlü türlü yemekler yapmam mı! Dün bütün günüm onu bekleyip yemek yapmakla geçti. İşte ona yaptıgım yemeklerden biri olan ayrıca patlıcandan dolayı benim de çok sevdiğim Ali Nazik Kebabı..

Malzemeler:
-yarım kg kuşbaşı et
-3 közlenmiş patlıcan
-tereyağı
-kimyon,karabiber,kekik,tuz
-sarımsak
-yoğurt
-yağ,salça
-üzerini süslemek için maydanoz

Gelelim yapılışına; kuşbaşı olarak doğradığımız etlerimizi tereyağında suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını döküp bir iki kere daha karıştırdıktan  sonra ocaktan alıyoruz. Tuzunu ocaktan almaya yakın dökmezseniz etiniz sertleşir.. Közleme tenceresinde patlıcanlarımızı közleyip kabuklarını soyuyoruz ve bir çatal yardımıyla patlıcanları eziyoruz.Tepsiye öncelikle etlerimizi döküp düzeltiyoruz. Üzerine közlenmiş patlıcanları seriyoruz. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırdıktan sonra onu da patlıcanın üzerine döküyoruz. İsterseniz salçayı yağda kızdırıp sos hazırlayıp üzerine gezdirebilrisniz. Çok yağlı olmasın diye ben çok az yaptım. Sizin damak tadınıza bağlı. Üzerine kıyılmış maydanozları döküp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.. Herkese mutlu bir hafta dilerim..

7 Aralık 2012 Cuma

Çikolatalı Turta



 Haftanın son günü  ve benim de en sevdiğim gün olan cuma günündeyiz. Haftasonlarını hep sevmişimdir ama bu haftasonunun benim için anlamı daha büyük :) tam 21 gündür görmediğim eşime kavuşuyorum pazar günü :) Bu yüzden çok mutluyum.. Gelelim bugunkü tarifimize.. Çikolatalı turta. Yapımı kolay, yemesi daha da kolay :)
Malzemeler:

-125 gr yumuşak margarin
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-yarım su bardağı süt
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-yarım paket kakao
-bitter çikolata (damla çikolata daha güzel olur varsa)

Yapılışı: Yumuşak margarini şeker ve yumurtayla güzelce çırpıyoruz. Süt ve kakaoyu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Ununu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırptıktan sonra kelepçeli tepsiye döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmıs fırında pişiriyoruz. Bne pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyorum siz de böyle yapabilirsiniz. Üzerini süslemeye gerek görmedim cünkü bu haliyle de çok güzel. Eğer turtanızın ıslak gözükmesini isterseniz çırpma aşamasında içine bitter çikolata kırıkları da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!! Mutlu haftasonları!

6 Aralık 2012 Perşembe

çekiliş var!



     Bu güzel tabakların hediye edileceği çok güzel bir çekiliş var.  Miray'ın Annesi blogunun yazarının düzenlemiş oldugu çekilişe katılmak isterseniz     burdan     tıktık yapabilirsiniz :)



Biber Dolması

 
       Herkese iyi günler.. Sevgili Büşra'nın da dürtmesiyle blogumun şablonunu değiştirmiş bulunmaktayım :) Günlerdir değiştirmek istiyordum zaten, açınca benim bile gözüme kalabalık geliyordu. Şimdi gayet sade oldu. Büşra'nın da dediği gibi gerçekten fotografların yüzü gözü açıldı :)  Bugün Biber Dolması tarifi vermek istiyorum. Bunu okuyan eşim 'sanki çok  güzel yapıyorsun da bir de tarifini veriyorsun ' diyordur eminim :) Ama benim tek eksiğim pişme süresini ayarlayamamak, artık onu da sizin hünerinize bırakıyorum :) Bu güzel dolmaları kayınvalidem yapmıştı. Onun dolması meşhurdur. Ama söylemeden geçemeyeceğim onun da pişirme süresini kayınpederim ayarlıyormuş. :) Dediğim gibi fotograf kayınvalidemden,ancak ben  size kendi tarifimi vermek istiyorum. Ölçüleri gayet idealdir, pişirme süresini de ayarlarsanız harika olacağına eminim...

  İşte Mlazemeler:
- 7 adet dolmalık biber
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 7 çorba kaşığı pirinç
-  nane
- nar ekşisi
- karabiber,tuz
- 1 adet küp şeker
- reyhan ( annemin elleriyle kuruttugu bu baharata biz reyhan diyoruz. Ama bazıları da dağ kekiği diyor)

 Gelelim yapılışına. Biberleri güzelce yıkayıp zedelemeden sapını koparıyoruz. Pirinçleri yıkayıp içine naneyi,karabiberi,tuzu,reyhanı,küp şekeri ekliyoruz.Soğanları rendeleyip onu da harcın içine koyup bir miktar nar ekşisiyle birlikte güzelce harmanlıyoruz.  Biberlerin içini dolduruyoruz. Domatesleri dilim dilim kesip kabuklarını tencerenin altına diziyoruz. Doldurdugumuz biberlerin üzerine bir parça domates koyup tencereye dik bir şekilde oturtuyoruz. Bir kaseye zeytinyağı,domates salçası,biber salçası ve suyu koyup karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı tencerenin içine döküyoruz. Pişme süresini kendiniz ayarlarsınız artık :)
Afiyet olsun!  Mutlu bir perşembe günü diliyorum...

28 Kasım 2012 Çarşamba

Çikolatalı Elmalı Çikilop

     

          Herkese iyi günler..  Bu tatlıyı annemin arkadas toplantısı için yapmıştık, fotografları hazırdı ama yükleyecek zamanı bir türlü bulamamıştım. Görüntüsü kadar tadı da çok güzeldi. Çocukların çok seveceği bu tatlı için işte malzemeler:

-2 elma
-2 paket petibör bisküvi
-tarçın
-dövülmüş ceviz
-çikolata sosu (marketlerde toz halinde satılanlardan)

       Malzemelerimiz bu kadar az ve hep evde bulunan malzemeler. Yapımı da çok basit. Elmaları rendeliyoruz. Üzerine kırık bisküvileri ve dövülmüş cevizleri ekliyoruz. Tarçını da koyup yoguruyoruz. Elimize yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kürdan batırıyoruz. Ayrı bir tencerede çikolatalı sosu hazırlayıp topları batırıp çıkarıyoruz. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi de koyabilirsiniz.
Afiyet olsun!

25 Kasım 2012 Pazar

Saray Sarması

Tadı saraylara layık bi tatlının tarifini vermek istiyorum bugun, bir baska adıyla prenses tatlısı :)
Saray sarması için malzemeler;
-1 litre süt
-hindistan cevizi
-krem santi
-dövülmüş fındık
-1 su bardagı un
-1 su bardagı toz seker
-1 paket vanilya

Gelelim yapım aşamasına... Bir tencereye 1 lt sütü,unu ve şekeri koyuyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıstırarak pişiriyoruz. Kare tepsiye hindistan cevizini sepiyoruz üzerine pişirdigimiz muhallebiyi döküyoruz. Bu sekilde bir gece dolapta beklemesi lazım. Beklettikten sonra krem santiyi hazırlayıp tepsinin üzerine güzelce sürüyoruz. Onun da üzerine fındık döküyoruz ve uzun seritler halinde kesiyoruz. Altından tutup spatula yardımıyla kıvırarak sarıyoruz. Tatlımız hazır!
Afiyet olsun!

24 Kasım 2012 Cumartesi

ıspanaklı peynirli börek

Herkese iyi akşamlar. Yarın anneciğimin daveti için yaptığımız bu güzel ıspanaklı böreği paylaşıyorum bugun. Bu ıspanaklı börek fotograflarını da, su an coook uzakta olan ve bu böregi çoook seven canım eşime armagan ediyorum :( Tarif cahidejibekten alınmıştır..

Malzemeler:
-6 adet yufka
-3 yumurta
-yarım kilo ıspanak
-kabartma tozu
-karabiber,tuz
-1 çay bardagı zeytin yağı
-1 su bardagı yogurt
-1 su bardagı lor peyniri
-kaşar rendesi


Gelelim yapılışına;  ıspanaklarımızı ince ince kıyıyoruz. Üzerine lor peynirini,karabiberi,tuzu ve 3 yumurtayı kırıp karıştırıyoruz.Ayrı bir kapta, yogurdu,yağı ve kabartma tozunu karıstırıyoruz.İlk yufkayı alıyoruz. üzerine hazırladıgımız yağlı karısımdan sürüyoruz. Sonra ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine koyup 8 üçgen parcaya bölüyoruz. Parcanın geniş kısmından baslayıp rulo yapıyoruz. Uç kısmına 10 cm kala rulo yaptıgımız tarafı birleştirip halka yapıyoruz. Yufkanın ucunu da ,rulo yapıp birleştirdigimiz noktaya kapatıp ufak bir sandal elde ediyoruz. Yaptıgımız bu sandalın içini ıspanaklı harcımızla dolduruyoruz. Üzerine yogurt sürüp fırına veriyoruz. Pişmesine az kala fırından alıp üzerine kaşar rendesi koyup tekrar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!



22 Kasım 2012 Perşembe

İnci ve Kum Boncukla Kolye Yapımı


Anneciğim için yaptığım bu kolyenin yapımı oldukça basit. Bu şık ve zarif kolye için elimizde olması gerekenler biraz kum boncuk ve inci. Yapımı ise şöyle;

 Misinayı iki ucundan boncuk iğnemize geçiriyoruz.Sol iğneye 2 İnci ve 1 kum boncuk takıyoruz. Sağ iğneye de 1 inci ve kum boncuk takıp kum boncuktan çaprazlıyoruz. Bu şekilde kolyenin ne kadar uzun olmasını istiyorsak uzatıyoruz.Daha sonra başka bir misinaya dizdiğimiz kum boncukları incilerin sağınan solundan kafamıza göre geçirip sabitliyoruz. Kolyemiz hazır. İşte bu kadar kolay. Benim cok hosuma giden bu kolye eminim anneciğime de çok yakışacak..





Sütlü Domates Çorbası


Benim çok severek yaptığım hem de çok severek yediğim domates çorbasının meğer ne kadar çok faydası varmış. Domatesin enerji değeri (kalorisi) azdır. Bir orta boy domatesle en fazla 25-30 kalori alırsınız. Domates
ve domates ürünlerinin kilo yönetimini kolaylaştırmasının bir nedeni de budur.
* Domates lif zenginibir besindir. Lif bakımından zengin beslenme; kolesterol kan şekerine destek olur.
* Kan basıncını azaltır.
* Kansere karşı korur.
* Kilo yönetimini kolaylaştırır.
* Kansızlıkla mücadelede yardımcıdır.

O zaman bu hem besleyici hem de sağlıklı ve hafif çorbanın tarifini verelim.Önce malzemeler:
-3 domates
-1 kaşık domates salçası
-1 çay bardağı süt
-tuz,su
Öncelikle domateslerimizi rendeliyoruz,bir kaşık domates salçasıyla birlikte tencereye alıyoruz.Kısık ateşte karıstırarak pişiriyoruz. Fokurdadıktan sonra üzerine suyunu ekleyip kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine sütü karıştırarak döküyoruz. Karıştırarak yine kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Kaynayınca tuzunu ilave edip biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!

21 Kasım 2012 Çarşamba

Fırında Soslu Patatesli Tavuk Kanadı





         Hazır öğle yemeği vakti gelmişken bu güzel tarifi paylaşmak istedim. Oldukça kolay  ve  lezzetli..Yemeğin püf noktası bence tamamen içine koyulan tarçından geçiyor. Tarçın genelde tatlılarla anılsa da tavuk yemeklerine bambaşka bir tat veriyor. Ayrıca tarçının en önemli özelliği bütün baharatların birbirine karışıp özdeşleşmesini sağlıyor.

    Patateslerimizi doğrayıp fırın kabına diziyoruz. Üzerine tavuk kanatlarımızı koyuyoruz. Ve üzerine, tuz, kimyon,kekik ve tarçını (çay kaşığının ucuyla) ekleyip karıştırıyoruz. Dilerseniz tepsiye yeşil biber de ekleyebilirsiniz. Yarım çay bardağı kadar suyu da tepside ezdirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.

 Ufak püf noktaları : Eğer tavugunuzun daha lezzetli olmasını isterseniz üzerine portakal  ya da limon dilimi koyabilirsiniz. Nar gibi kızarmasını isterseniz de pişmesine 5 dakika kala üzerine margarin sürüp tekrar fırına verebilirsiniz. Fırından çıkardığınız tavuğu hemen yemeyecekseniz folyoya sarıp bekletebilirsiniz. Yumuşacık kalacaktır...

Sigara Böreği



      Hem pratikliğiyle hem de çıtır çıtır tadıyla çocukların çok sevdiği bir atıştırmalıktır sigara böreği. İçine evde ne varsa koyabilirsiniz. Ben yarısını sosisli yarısını da peynirli maydanozlu yaptım. Bol yağda tavayı sallayarak kızartırsanız çok daha lezzetli oluyor.

   Afiyet olsun!

20 Kasım 2012 Salı

Kayısı Marmelatı



 Kahvaltılık lezzetlerle devam ediyoruz. Ne zamandır dolapta duran ve yavas yavas boynunu büküp büzüşmeye başlayan kayısılarla yapıldı bu marmelat. Değerlendirmek isteyenler için gerçekten güzel bir tat. Malzemeler:

-1 kg kayısı
-1 kg toz şeker
-limon


Öncelikle kayısılarımızı yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Tencereye aldıgımız kayısıları kısık ateste yumusayana kadar pişiriyoruz. Sulandıktan sonra üzerine şekerini ilave ediyoruz. Rengini alıp kıvamı koyulaşınca üzerine birkaç damla limon sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.Burda dikkat etmemiz gereken nokta; şeker ekledikten sonra kısık ateşte pişirmemek. Eğer kısık ateşte pişirirseniz marmelatınız fazla sulanır.
Afiyet olsun! Ellerinize sağlık!

Enfes Böğürtlen Reçeli


Günaydın!! Tam kahvaltı saatinde sizinle çok güzel bir kahvaltılık paylaşmak istiyorum. Bence reçellerin en güzellerinden biri. Yapımı da bir o kadar kolay.Hemen tarife geçeyim. Öncelikle yazın son aylarında gittiğiniz pikniklerde, dağda,bayırda, boş durmuyoruz,etrafımıza bakıp böğürtlen ağaçlarını talan ediyoruz:) Sonrasında olay aynen şöyle gerçekleşiyor:

- Yarım kiloya yakın böğürtlen
-Yarım kilo toz şeker
-Biraz limon


Böğürtlenleri yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz,üzerine toz şekerimizi döküp ocağa koyuyoruz. Önce kısık ateşte şeker eriyene kadar pişiriyoruz. Şeker eridikten sonra ocağın altını açıp bir taşım daha kaynattıktan sonra birkaç damla limon sıkıyoruz. Bu aşamada reçelinizin üzeri köpüklenebilir. Bir peçeteyi açıp reçelin üzerine kapatıp bir ucundan çekerek kaldırırsanız bu köpüklerden kurtulabilirsiniz.Reçeliniz hazır!
Afiyet olsun!Ellerinize sağlık!

19 Kasım 2012 Pazartesi

Tatlı düşler!: Frambuazlı Merhabaaa!

Tatlı düşler!: Frambuazlı Merhabaaa!:              Ne zamandır aklımdaydı bir blog açmak,yaptıklarımı göstermek.Küçüklükten beri eve her gelen misafire sergiler dururdum yap...

Frambuazlı Merhabaaa!

   

 
     Ne zamandır aklımdaydı bir blog açmak,yaptıklarımı göstermek.Küçüklükten beri eve her gelen misafire sergiler dururdum yaptıklarımı,artık olayı büyütüp burdan yayınlamaya karar verdim :) Kısmet bugüneymiş. Umarım yaptıklarımla size bilgi ve fikir verebilirim.Sonunda amacıma ulaştığım için çok mutluyum..

   Gelelim ilk tarifimize.. Frambuazlı irmik tatlısı. Başka bir ismiyle Ahududulu irmik tatlısı da diyebiliriz. Ahududu gibi bir ismi varken neden Fransızcasını seçip onu kullanıyoruz bilmiyorum ama sanırım kulağa daha bi gösterişli geliyor:) Oldum olalı sütlü tatlıları çok severim,irmik tatlısı da bu tatlıların en başında gelir.Yaz aylarında yanında bir kaşık dondurmayla da çok lezzetli olur.Hem çok lezzetli hem de çok pratiktir. İşte tatlımız için gerekli malzemeler;


-1 litre süt
-7 yemek kaşığı şeker
-9 yemek kaşığı irmik
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin   (koymayabilirsiniz)
-1 su bardağı frambuaz


Süslemesi için;
-hindistan cevizi
-1su bardağı frambuaz
-1 çay bardağı su
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı toz şeker
-antep fıstığı,yoksa ceviz ya da fındık

    Süt,irmik,margarin,vanilya ve şekeri tencereye koyup karıştırarak orta ateşte  karıştırarak pişiriyoruz. Pişmesine yakın için frambuazları atıyoruz.Üzeri göbek göbek olunca ateşten alıyoruz. Tabanını hafif ıslattığımız borcamın üzerine döküp, buzdolabına kaldırıyoruz. Tatlımız dolapta kıvamını alırken biz de sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
  Sos için de frambuaz,su ve şekeri tencereye koyuyoruz. Orta ateşte pişirirken, başka bir kapta nişastayı sulandırıyoruz. Daha sonra onu da tencerenin için döküyoruz ve pişiriyoruz. Sosun rengi değişip koyulaşınca ateşten alıyoruz.Dolaptan tatlımızı çıkarıp bu sosu üzerine döküyoruz. Talının üzerini tamamen de kaplayabilirsiniz,benim yaptığım gibi şekil de verebilirsiniz. Daha sonra tatlımızı hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süslüyoruz.
 Afiyet olsun! Ellerinize sağlık!