20 Kasım 2012 Salı

Kayısı Marmelatı



 Kahvaltılık lezzetlerle devam ediyoruz. Ne zamandır dolapta duran ve yavas yavas boynunu büküp büzüşmeye başlayan kayısılarla yapıldı bu marmelat. Değerlendirmek isteyenler için gerçekten güzel bir tat. Malzemeler:

-1 kg kayısı
-1 kg toz şeker
-limon


Öncelikle kayısılarımızı yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Tencereye aldıgımız kayısıları kısık ateste yumusayana kadar pişiriyoruz. Sulandıktan sonra üzerine şekerini ilave ediyoruz. Rengini alıp kıvamı koyulaşınca üzerine birkaç damla limon sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.Burda dikkat etmemiz gereken nokta; şeker ekledikten sonra kısık ateşte pişirmemek. Eğer kısık ateşte pişirirseniz marmelatınız fazla sulanır.
Afiyet olsun! Ellerinize sağlık!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok değerli:)