20 Kasım 2012 Salı

Enfes Böğürtlen Reçeli


Günaydın!! Tam kahvaltı saatinde sizinle çok güzel bir kahvaltılık paylaşmak istiyorum. Bence reçellerin en güzellerinden biri. Yapımı da bir o kadar kolay.Hemen tarife geçeyim. Öncelikle yazın son aylarında gittiğiniz pikniklerde, dağda,bayırda, boş durmuyoruz,etrafımıza bakıp böğürtlen ağaçlarını talan ediyoruz:) Sonrasında olay aynen şöyle gerçekleşiyor:

- Yarım kiloya yakın böğürtlen
-Yarım kilo toz şeker
-Biraz limon


Böğürtlenleri yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz,üzerine toz şekerimizi döküp ocağa koyuyoruz. Önce kısık ateşte şeker eriyene kadar pişiriyoruz. Şeker eridikten sonra ocağın altını açıp bir taşım daha kaynattıktan sonra birkaç damla limon sıkıyoruz. Bu aşamada reçelinizin üzeri köpüklenebilir. Bir peçeteyi açıp reçelin üzerine kapatıp bir ucundan çekerek kaldırırsanız bu köpüklerden kurtulabilirsiniz.Reçeliniz hazır!
Afiyet olsun!Ellerinize sağlık!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok değerli:)