19 Kasım 2012 Pazartesi

Frambuazlı Merhabaaa!

   

 
     Ne zamandır aklımdaydı bir blog açmak,yaptıklarımı göstermek.Küçüklükten beri eve her gelen misafire sergiler dururdum yaptıklarımı,artık olayı büyütüp burdan yayınlamaya karar verdim :) Kısmet bugüneymiş. Umarım yaptıklarımla size bilgi ve fikir verebilirim.Sonunda amacıma ulaştığım için çok mutluyum..

   Gelelim ilk tarifimize.. Frambuazlı irmik tatlısı. Başka bir ismiyle Ahududulu irmik tatlısı da diyebiliriz. Ahududu gibi bir ismi varken neden Fransızcasını seçip onu kullanıyoruz bilmiyorum ama sanırım kulağa daha bi gösterişli geliyor:) Oldum olalı sütlü tatlıları çok severim,irmik tatlısı da bu tatlıların en başında gelir.Yaz aylarında yanında bir kaşık dondurmayla da çok lezzetli olur.Hem çok lezzetli hem de çok pratiktir. İşte tatlımız için gerekli malzemeler;


-1 litre süt
-7 yemek kaşığı şeker
-9 yemek kaşığı irmik
-1 paket vanilya
-1 yemek kaşığı margarin   (koymayabilirsiniz)
-1 su bardağı frambuaz


Süslemesi için;
-hindistan cevizi
-1su bardağı frambuaz
-1 çay bardağı su
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 yemek kaşığı toz şeker
-antep fıstığı,yoksa ceviz ya da fındık

    Süt,irmik,margarin,vanilya ve şekeri tencereye koyup karıştırarak orta ateşte  karıştırarak pişiriyoruz. Pişmesine yakın için frambuazları atıyoruz.Üzeri göbek göbek olunca ateşten alıyoruz. Tabanını hafif ıslattığımız borcamın üzerine döküp, buzdolabına kaldırıyoruz. Tatlımız dolapta kıvamını alırken biz de sosunu hazırlamaya başlıyoruz.
  Sos için de frambuaz,su ve şekeri tencereye koyuyoruz. Orta ateşte pişirirken, başka bir kapta nişastayı sulandırıyoruz. Daha sonra onu da tencerenin için döküyoruz ve pişiriyoruz. Sosun rengi değişip koyulaşınca ateşten alıyoruz.Dolaptan tatlımızı çıkarıp bu sosu üzerine döküyoruz. Talının üzerini tamamen de kaplayabilirsiniz,benim yaptığım gibi şekil de verebilirsiniz. Daha sonra tatlımızı hindistan cevizi ve antep fıstığıyla süslüyoruz.
 Afiyet olsun! Ellerinize sağlık!
 




5 yorum:

  1. İlk yorum benden olsun:)Düşünmeden deneyebilirsiniz; görüntüsü bir o kadar güzel, lezzeti daha da güzel:)

    YanıtlaSil
  2. Enfes gözüküyor.Bu lezzeti ustasının ellerinden yemek isterim.

    YanıtlaSil
  3. kaysı marmelatını ben denedim çok güzel ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. taptaze bir blog :)) aramıza hoşgeldiniz izleyiciler gagetını eklerseniz ziyaretçilerinizde sizi rahat takip edebilir sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler:) henüz yeni basladıgım icin herseye hakim değilim, tavsiyenizi dikkate alacagım :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)