10 Aralık 2012 Pazartesi

Ali Nazik Kebabı

 Bu hafta pazartesi sendromu hiç yaşamıyorum, pazartesilerin aksine bugün oldukça mutluyum :)  Eşime kavuşmanın verdiği mutlulukla başladım bugün işe. Ee eşim gelir de ben ona türlü türlü yemekler yapmam mı! Dün bütün günüm onu bekleyip yemek yapmakla geçti. İşte ona yaptıgım yemeklerden biri olan ayrıca patlıcandan dolayı benim de çok sevdiğim Ali Nazik Kebabı..

Malzemeler:
-yarım kg kuşbaşı et
-3 közlenmiş patlıcan
-tereyağı
-kimyon,karabiber,kekik,tuz
-sarımsak
-yoğurt
-yağ,salça
-üzerini süslemek için maydanoz

Gelelim yapılışına; kuşbaşı olarak doğradığımız etlerimizi tereyağında suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını döküp bir iki kere daha karıştırdıktan  sonra ocaktan alıyoruz. Tuzunu ocaktan almaya yakın dökmezseniz etiniz sertleşir.. Közleme tenceresinde patlıcanlarımızı közleyip kabuklarını soyuyoruz ve bir çatal yardımıyla patlıcanları eziyoruz.Tepsiye öncelikle etlerimizi döküp düzeltiyoruz. Üzerine közlenmiş patlıcanları seriyoruz. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırdıktan sonra onu da patlıcanın üzerine döküyoruz. İsterseniz salçayı yağda kızdırıp sos hazırlayıp üzerine gezdirebilrisniz. Çok yağlı olmasın diye ben çok az yaptım. Sizin damak tadınıza bağlı. Üzerine kıyılmış maydanozları döküp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.. Herkese mutlu bir hafta dilerim..

1 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor.hiç yapmadım ama yrdim.lezzetli oluyor.

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)