24 Aralık 2012 Pazartesi

Mantarlı Saç Kavurma





Herkese günaydın! Bugün sizlerle babamın lezzetli ellerinden çıkan bir tarifi paylaşmak istiyorum. Bizim evde et yemeklerini babam yapar. Onun yaptıgı yemeklerin nedense hep ayrı bir tadı oldugunu düsünürüm. Şimdi bu güzel yemek için gerekli malzemeleri verelim.


-1 kg kuşbaşı et
-yarım kg mantar
-2 domates
-2 biber
-1 soğan
-kekik
-reyhan
-tuz,karabiber

Gelelim yapımına. Yağı,domates ve soğanı yağda güzelce kavuruyoruz. Üzerine etleri koyup et suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Mantarları küçük küçük doğrayıp tencerenin üzerine diziyoruz. Çok az su koyup tencerenin ağzını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra tuzunu ve baharatını ekleyip bir süre daha pişirdikten sonra ateşten alıyoruz.
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Fikirleriniz benim için çok değerli:)