22 Kasım 2012 Perşembe
İnci ve Kum Boncukla Kolye Yapımı
Anneciğim için yaptığım bu kolyenin yapımı oldukça basit. Bu şık ve zarif kolye için elimizde olması gerekenler biraz kum boncuk ve inci. Yapımı ise şöyle;
Misinayı iki ucundan boncuk iğnemize geçiriyoruz.Sol iğneye 2 İnci ve 1 kum boncuk takıyoruz. Sağ iğneye de 1 inci ve kum boncuk takıp kum boncuktan çaprazlıyoruz. Bu şekilde kolyenin ne kadar uzun olmasını istiyorsak uzatıyoruz.Daha sonra başka bir misinaya dizdiğimiz kum boncukları incilerin sağınan solundan kafamıza göre geçirip sabitliyoruz. Kolyemiz hazır. İşte bu kadar kolay. Benim cok hosuma giden bu kolye eminim anneciğime de çok yakışacak..
Sütlü Domates Çorbası
ve domates ürünlerinin kilo yönetimini kolaylaştırmasının bir nedeni de budur.
* Domates lif zenginibir besindir. Lif bakımından zengin beslenme; kolesterol kan şekerine destek olur.
* Kan basıncını azaltır.
* Kansere karşı korur.
* Kilo yönetimini kolaylaştırır.
* Kansızlıkla mücadelede yardımcıdır.
* Kan basıncını azaltır.
* Kansere karşı korur.
* Kilo yönetimini kolaylaştırır.
* Kansızlıkla mücadelede yardımcıdır.
O zaman bu hem besleyici hem de sağlıklı ve hafif çorbanın tarifini verelim.Önce malzemeler:
-3 domates
-1 kaşık domates salçası
-1 çay bardağı süt
-tuz,su
Öncelikle domateslerimizi rendeliyoruz,bir kaşık domates salçasıyla birlikte tencereye alıyoruz.Kısık ateşte karıstırarak pişiriyoruz. Fokurdadıktan sonra üzerine suyunu ekleyip kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca üzerine sütü karıştırarak döküyoruz. Karıştırarak yine kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz. Kaynayınca tuzunu ilave edip biraz daha pişirip ocaktan alıyoruz. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!
21 Kasım 2012 Çarşamba
Fırında Soslu Patatesli Tavuk Kanadı
Hazır öğle yemeği vakti gelmişken bu güzel tarifi paylaşmak istedim. Oldukça kolay ve lezzetli..Yemeğin püf noktası bence tamamen içine koyulan tarçından geçiyor. Tarçın genelde tatlılarla anılsa da tavuk yemeklerine bambaşka bir tat veriyor. Ayrıca tarçının en önemli özelliği bütün baharatların birbirine karışıp özdeşleşmesini sağlıyor.
Patateslerimizi doğrayıp fırın kabına diziyoruz. Üzerine tavuk kanatlarımızı koyuyoruz. Ve üzerine, tuz, kimyon,kekik ve tarçını (çay kaşığının ucuyla) ekleyip karıştırıyoruz. Dilerseniz tepsiye yeşil biber de ekleyebilirsiniz. Yarım çay bardağı kadar suyu da tepside ezdirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
Ufak püf noktaları : Eğer tavugunuzun daha lezzetli olmasını isterseniz üzerine portakal ya da limon dilimi koyabilirsiniz. Nar gibi kızarmasını isterseniz de pişmesine 5 dakika kala üzerine margarin sürüp tekrar fırına verebilirsiniz. Fırından çıkardığınız tavuğu hemen yemeyecekseniz folyoya sarıp bekletebilirsiniz. Yumuşacık kalacaktır...
Sigara Böreği
Hem pratikliğiyle hem de çıtır çıtır tadıyla çocukların çok sevdiği bir atıştırmalıktır sigara böreği. İçine evde ne varsa koyabilirsiniz. Ben yarısını sosisli yarısını da peynirli maydanozlu yaptım. Bol yağda tavayı sallayarak kızartırsanız çok daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun!
20 Kasım 2012 Salı
Kayısı Marmelatı
Kahvaltılık lezzetlerle devam ediyoruz. Ne zamandır dolapta duran ve yavas yavas boynunu büküp büzüşmeye başlayan kayısılarla yapıldı bu marmelat. Değerlendirmek isteyenler için gerçekten güzel bir tat. Malzemeler:
-1 kg kayısı
-1 kg toz şeker
-limon
Öncelikle kayısılarımızı yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Tencereye aldıgımız kayısıları kısık ateste yumusayana kadar pişiriyoruz. Sulandıktan sonra üzerine şekerini ilave ediyoruz. Rengini alıp kıvamı koyulaşınca üzerine birkaç damla limon sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.Burda dikkat etmemiz gereken nokta; şeker ekledikten sonra kısık ateşte pişirmemek. Eğer kısık ateşte pişirirseniz marmelatınız fazla sulanır.
Afiyet olsun! Ellerinize sağlık!
Enfes Böğürtlen Reçeli
Günaydın!! Tam kahvaltı saatinde sizinle çok güzel bir kahvaltılık paylaşmak istiyorum. Bence reçellerin en güzellerinden biri. Yapımı da bir o kadar kolay.Hemen tarife geçeyim. Öncelikle yazın son aylarında gittiğiniz pikniklerde, dağda,bayırda, boş durmuyoruz,etrafımıza bakıp böğürtlen ağaçlarını talan ediyoruz:) Sonrasında olay aynen şöyle gerçekleşiyor:
- Yarım kiloya yakın böğürtlen
-Yarım kilo toz şeker
-Biraz limon
Böğürtlenleri yıkadıktan sonra tencereye alıyoruz,üzerine toz şekerimizi döküp ocağa koyuyoruz. Önce kısık ateşte şeker eriyene kadar pişiriyoruz. Şeker eridikten sonra ocağın altını açıp bir taşım daha kaynattıktan sonra birkaç damla limon sıkıyoruz. Bu aşamada reçelinizin üzeri köpüklenebilir. Bir peçeteyi açıp reçelin üzerine kapatıp bir ucundan çekerek kaldırırsanız bu köpüklerden kurtulabilirsiniz.Reçeliniz hazır!
Afiyet olsun!Ellerinize sağlık!
19 Kasım 2012 Pazartesi
Tatlı düşler!: Frambuazlı Merhabaaa!
Tatlı düşler!: Frambuazlı Merhabaaa!: Ne zamandır aklımdaydı bir blog açmak,yaptıklarımı göstermek.Küçüklükten beri eve her gelen misafire sergiler dururdum yap...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)