1 Haziran 2013 Cumartesi

Karışık Dolma

     Çoook sıcak bir Ankara gününden herkese sevgiler... Hamile oldugumdan beri bir işimi bitirip şöyle rahatça oturamıyorum, çok çabuk yoruluyorum. Bu nedenle biraz iş yapıp biraz dinlenerek çok kısa bir işi bütüüün bir günde anca yapıyorum.. Bu vesileyle de kardeşimin dalga konusu oluyorum..
   Temizlik yaparken zorlansam da yemek denince olay değişiyor tabi :) 15. haftadayım ve ben tam 5 kilo almıs durumdayım :)
     Siz de bu lezzetli dolmalardan yapmak isterseniz tarifi aşağıda.. Sevgilerimle....

Malzemeler:
Kuru patlıcan
Kabak
Kuru dolmalık biber
Salamura yaprak
İçi için:
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
6 adet iri boy soğan
1’er tatlı kaşıgı kekik ve nane
1 tatlı kaşığı tozşeker
 tuz, karabiber
5 adet iri domates
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı domates salçası 


  Soğan rendeleyerek işe başlıyoruz. Ben yemeklerde soganın agzıma gelmesinden pek hoşlanmıyorum, rendelemek bu sorunu çözüyor. Pirinci, zeytinyağını ve baharatları karıstırıp iç harcını hazırlıyoruz. Kimileri içini pişirip de yapar ama ben pişirmiyorum.Malzemelerimizi dolduruyoruz, yapraklarımızı sarıyoruz ve tencereye diziyoruz. Domatesleri kesip dolmaların üzerini süsleyebilirsiniz. Salçayı ve zeytinyağını suyla karıstırıp biraz da tuzu ekleyip tencereye döküyoruz ki dibi tutmasın.Kapağı kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler piştiginde yemek hazır demektir.
Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. ellerine sağlık ya çok severim ben dolma nerdesin geliyim ben sana :) afiyet olsun canım.

    YanıtlaSil
  2. canım harika görünüyor.Çok da severim.ellerine sağlık.Eee biraz olacak o zorluklar.Artık hamileliğin tuzu biberi sayılır.Yalnız 5 kg biraz fazlamı olmuş acaba:)sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. ceydacım ankara otobüsüne biniyosun hemen :) teşekkür ederim, senin de pantolon pek hoş olmus canım ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  4. şulecim begenmene cok sevindim tesekkür ederim canım... Allah saglıkla kucagıma almayı nasip etsin de, ben her yorgunluga razıyım :) 5 kilo tabiki çok fazla :) doguma yuvarlanarak gitmeyi dusunuyorum :) sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)