21 Kasım 2012 Çarşamba

Fırında Soslu Patatesli Tavuk Kanadı





         Hazır öğle yemeği vakti gelmişken bu güzel tarifi paylaşmak istedim. Oldukça kolay  ve  lezzetli..Yemeğin püf noktası bence tamamen içine koyulan tarçından geçiyor. Tarçın genelde tatlılarla anılsa da tavuk yemeklerine bambaşka bir tat veriyor. Ayrıca tarçının en önemli özelliği bütün baharatların birbirine karışıp özdeşleşmesini sağlıyor.

    Patateslerimizi doğrayıp fırın kabına diziyoruz. Üzerine tavuk kanatlarımızı koyuyoruz. Ve üzerine, tuz, kimyon,kekik ve tarçını (çay kaşığının ucuyla) ekleyip karıştırıyoruz. Dilerseniz tepsiye yeşil biber de ekleyebilirsiniz. Yarım çay bardağı kadar suyu da tepside ezdirip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.

 Ufak püf noktaları : Eğer tavugunuzun daha lezzetli olmasını isterseniz üzerine portakal  ya da limon dilimi koyabilirsiniz. Nar gibi kızarmasını isterseniz de pişmesine 5 dakika kala üzerine margarin sürüp tekrar fırına verebilirsiniz. Fırından çıkardığınız tavuğu hemen yemeyecekseniz folyoya sarıp bekletebilirsiniz. Yumuşacık kalacaktır...

2 yorum:

Fikirleriniz benim için çok değerli:)