28 Kasım 2012 Çarşamba

Çikolatalı Elmalı Çikilop

     

          Herkese iyi günler..  Bu tatlıyı annemin arkadas toplantısı için yapmıştık, fotografları hazırdı ama yükleyecek zamanı bir türlü bulamamıştım. Görüntüsü kadar tadı da çok güzeldi. Çocukların çok seveceği bu tatlı için işte malzemeler:

-2 elma
-2 paket petibör bisküvi
-tarçın
-dövülmüş ceviz
-çikolata sosu (marketlerde toz halinde satılanlardan)

       Malzemelerimiz bu kadar az ve hep evde bulunan malzemeler. Yapımı da çok basit. Elmaları rendeliyoruz. Üzerine kırık bisküvileri ve dövülmüş cevizleri ekliyoruz. Tarçını da koyup yoguruyoruz. Elimize yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kürdan batırıyoruz. Ayrı bir tencerede çikolatalı sosu hazırlayıp topları batırıp çıkarıyoruz. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi de koyabilirsiniz.
Afiyet olsun!

4 yorum:

  1. Eline sağlık görüntü harika olmuş..bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler.. Ben de sizi izlemeye aldım.. Saglıklı günler..

      Sil
  2. Sevgili tatlı düşler. Traiflerin çok hoş ellerine sağlık.
    Eğer kabul edersen bir kaç şey söylemek isterim. Öncelikle niyetim kesinlikle incitmek değil bilesin. Dha çok okunmak istersen blog tasarımına biraz daha yenilikler katmalısın. Mesela arka plan... Tek renk olaiir. Bu sayede tariflerinin güzel fotoğraflarını daha net grebilir herkes. Şablonunu değiştirebilirsin ve de... Hem kendigörüş alanın da rahatlar..
    Bu sözlerimi acemi bir blogger arkadaşının önerileri olarak kabul edersen sevinirim. Daha çok tarif bekliyorum bu arada ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili A.Büşra; tabiki incinmedim. cunku gunlerdir blogumu actıgımda allahım bu ne karısıklık diyorum ben de :)ama günlerdir yogun onlan işlerim nedeniyle blogumun değil sablonunu degiştirmek,tarif bile yayınlayamadım.. söylediğin cok iyi oldu, aheste olan tavrımı hızlandırıp bugun bu konuyu tamamen halletmek istiyorum.

    Sevgilerle... :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)