18 Aralık 2012 Salı

Amigurumi


       



            Böyle bir bebek yapsam hiçbir çocuğa vermeye kıyamam, ben oynarım sanınrım :)

            Amigurumi gerçekten tam bir çılgınlık! Bir başladınız mı bırakamıyorsunuz. Ben de bu olayı ciddi ciddi iş edindim kendime. Henüz kendimi geliştirme aşamasındayım. En kısa zamanda ortaya bişeyler çıkarıp sizinle paylaşırım umarım. Bu siteyi  de araştırma yaparken buldum. Fikir edinmek isteyenlere duyurulur.. Bakmak isterseniz ;  tık tık

14 Aralık 2012 Cuma

Amigurumi Bebek Battaniyesi

   






     Amigurumiye çok fena takılmış durumdayım şu sıralar. Eşim henüz neler yapmaya çalıştıgımı anlamasa da,gayretle devam ediyorum kendimi geliştirmeye. Çok zor gibi görünen ama aslında çok kolay bir teknik amigurumi.Aşırı derece sabır ve dikkat istediğini de belirtmeden geçemeyeceğim. Nette şu sıralar çok sık arattığım için,çok değişik örneklerle karşılaşıyorum.Bu sevimli şeyleri de buradan  buldum.
Benim amacım değişik oyuncaklar yapmak. Meslek meselesi,oyuncaklar hep ilgi alanımdır. Belki kendimi biraz daha geliştirdikten sonra böyle bir çalışma da yapabilirim. Şimdiden ,yapacak olanlara kolay gelsin..

Portakallı İrmik Tatlısı


Günaydın.. Haftanın en sevdiğim günü Cuma'dan herkese sevgiler..Evet tahmin ettiğiniz gibi ben tam bir irmik severim:) Bu tatlıyı dün akşam yemege gelen misafirlerim için hazırlamıstım,o kadar işin arasında fotografını çekmeyi tabiki unutmadım :)

İşte bu lezzetli tarif için malzemeler


-1su bardagı irmik
-1litre süt
-1su bardagı şeker
-1 paket vanilin
-1 portakal ve 1 limon kabugu rendesi

Bütün bu malzemeleri tencerede karıştırarark kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşete beş dakika daha pişirip borcama döküyoruz. Buzdolabında soğuyana kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Ben üzerini çikolata sosu,hndistan cevizi ve narla süsledim. Süsleme işi herzaman oldugu gibi, herkesin hayalgücüne kalmış.
Bu tatlı kadar tatlı bir haftasonu geçirmenizi diliyorum..Sevgiler..

13 Aralık 2012 Perşembe

Sarımsaklı Soya Soslu Tavuk Kanadı



Soya sosunu çok severim. Eğer o gün canım yemek yapmak istemiyorsa çok büyük ihtimalle o akşam tavuk yiyoruzdur :) Canımın yemek yapmak istemediği günlerde hemen dolaptan tavugu cıkarır soslayıp fırına atarım. Hazırlaması o kadar pratik, tadı da gerçekten cok lezzetli. Yanında pilavla tavuk gerçekten ayrılmaz bir ikili. Ben soya sosunun yanında iki diş de sarımsak kullandım. Bir gece önceden soslayıp buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor. Ama son anda tavuk yapmaya karar verdiyseniz yarım saat de yeterli olur. 6-7 kaşık soya sosu yarım kilo kanat için yeterli oldu. Dövülmüş sarımsak ve istediğiniz baharatlarla harmanlayıp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun..

12 Aralık 2012 Çarşamba

Dereotlu Peynirli Poğaça


Herkese günaydın! Sıcacık bir poğaçayla güne başlayalım istedim. Yanında sıcak bir çayla harika bir kahvaltı olmaz mı?
İşte bu güzel poğaça için malzemeler:
-4 su bardağı un
-1 su bardağı yogurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 yumurta
-dereotu
-tuz
-beyaz peynir

 Bir kaba yoğurdu ve yağı alıyoruz.Üzerine bir yumurtanın akını ilave ediyoruz.Üzerine beyaz peyniri ve dereotunu ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine unu,kabartma tozunu ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz.Üzerine ayırdıgımız yumurtanın sarısını sürüp susamla süslüyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepside,önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!

11 Aralık 2012 Salı

Sarımsaklı Köfte


     Eğer kısırı seviyorsanız bu köfteyi sevmemenize imkan yok. Yemeklerinizin yanına veya arkadaş davetlerinize çok rahat yapabileceğiniz çok lezzetli bir tarif.  İşte bu lezzetli tarif için malzemeler;

 -2 su bardağı köftelik ince bulgur
 -kimyon,tuz
 -1yumurta
 -salça,yağ
 -1 baş sarımsak
 - süslemek için maydanoz

Öncelikle tıpkı kısır yapar gibi bulguru suyla ıslatıyoruz. Az su koyarsanız çözümü var biraz daha eklersiniz ama çok koyarsanız geri dönüşü yok bu yüzden dikkatli davranın :) Bulgur yarım saat kadar dinlendikten sonra içine yumurtayı,kimyonu,tuzu ve salçayı ekleyin. Yoğurmaya başlayın. İyice yogurduktan sonra küçük parçalara alıp yuvarlayın. Hepsi bittikten sonra  haşlanmış tuzlu suda makarna haşlar gibi haşlıyoruz. Fazla haşlarsanız köfteler dağılır, benim birkaçı dağıldı. Haşlama işlemi bittikten sonra da dövülmüş sarımsak,salça ve yağı pişirip sos kıvamına gelince köftelerin üzerinde gezdiriyoruz. Kıyılmış maydanozla süslüyoruz, maydanozu fazla tutun çünkü gerçekten çok yakışıyor.
Afiyet olsun...

10 Aralık 2012 Pazartesi

neşeli bir çekiliş daha...







Bu güzel fotoğrafı gördükten sonra bu çekilişe katılmadan olmazdı.. Katılmak isterseniz   tıktık