10 Ekim 2013 Perşembe

Elmalı Turta

Evinizde bolca elma varsa,bunlari curutmek ve cope atmak istemiyorsaniz ve evde tatliyi seven bir esiniz varsa bu elmalari ne yaparsinizz diye 100 kisiye sorsak, en populer cevap elmali turta olurdu sanirim:) ben de boyle dusunerek esime supriz elmali turta yaptim. Tabi minik kizimla tadina bakamadik sadece babamiz yedi ama olsun, bizim de yiyecegimiz zamanlar gelecek insallah :) Lafi cok uzatmadan hemen tarife gecmek istiyorum.
Malzemeler
Hamuru icin:
4 yemek kasigi seker
kabartma tozu
sekerli vanilin
1 paketten biraz az margarin
1 yumurta
alabildigi kadar un

Ic harci icin:
4 adet orta boy elma
3 yemek kasigi seker
damak tadiniza gore tarcin,ben yarim tatli kasigi koydum.
Hamur icin gerekli malzemelerin hepsini yogurup yumusacik bir hamur elde ediyoruz.Hamurun birazini ayirip buzluga koyuyoruz. Kalanini oklava yardimiyla tepsiye yayiyoruz ve dolaba koyup dinlendiriyoruz. Elamalarimizi rendeleyip seker ve tarcinla orta ateste pisiriyoruz. Harcimizi hamurumuzu  uzerine yayiyoruz. Buzlukta beklettigimiz hamuru tepsinin uzerine rendeliyoruz. ve onceden isitilmis 180 derece firinda uzeri kizarana kadar pisiriyoruz. Bu kadar kolay. Soguduktan sonra pudra sekeri ve kahve esliginde servis edebilirsiniz..
Afiyet olsnbn

2 yorum:

  1. hmm ellerine saglik canim bende severim elmali turtayi elma ile olan her sey güzeldir paylasim icin cok tesekkürler canim sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili guguyle hersey, cook teşekkür ederim :)

      Sil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)