7 Ekim 2013 Pazartesi

Diyabetik Kurabiye


Herkese mutlu bir hafta diliyorum.. Malum yaklasik bir ay kadar once gebelik sekerinden bahsetmistim sizlere. O gunden beridir seker illetiyle mucadelem devam ediyor. Allah seker hastalarinin yardimcisi olsun,cok zor bir hastalikmis. Heleki gebelikte cok daha zor.. Caninizin cektigi hicbiseyi yiyememek bir yana, surekli ac gezmek hakikaten cok zor.. Ne diyelim, Allah daha buyuk dert vermesin.. Bu hastaligim asamasinda benimle birlikte esim de cok yoruldu.. o da resmen diyet yapti benle beraber.. Sagolsun.. En buyuk yuk esime dusse de annemi de yazmadan gecemeyecegim.. Her ikisine de cok tesekkur ediyorum..
      Hal boyle olunca, o kadar cok arastirma yaptimki,ne yesem nasil beslensem.. ve sonuc olarak artik bir doktor kadar bilgisahibi sayilirim, basa gelince insan nelere katlaniyor...        Bu tarif de hem diyabetikler icin,hem de diyette olanlar icin  harika bir tarif.. Dilerim sizin de isinize yarar. Hemen tarife geciyorum...

Malzemeler:
1 muz
3 yemek kasigi yulaf ezmesi


1 paket kabartma tozu
1 yemek kasigi tarcin
yarim yemek kasigi zencefil
1 avuc yaban mersini
1 avuc kuru uzum
2 avuc kuru kayisi
1 yemek kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi bal (istege bagli)  

Kuru meyveleri karistirma kabina aliyoruz. Ben kayisilari dorde bolup kullandim. Uzerine tarcin,zencefil,yulaf ezmesi,kabartma tozunu ekleyip karistiriyoruz. Uzerine catalla ezdigimiz muzu katiyoruz. Zeytinyagini da ekleyip yoguruyoruz. eger cok  kati olduysa biraz su ekleyebilirsiniz. Onceden isitilmis firinda,150 derecede on bes yirmi dakika kadar pisirin. Yumusacik kurabiyeler hazir..afiyet olsun....

6 yorum:

  1. Ayyyy tatlımmm, ben önceki yazını kaçırdım aslında fakat bunu okuyunca konuyu anladım ve üzüldüm vallahi senin adına. Şeker çağımızın hastalıklarından biri, kime sorsan şeker hastası ya da şekeri yüksek hep diyette insanlar. Hele hamilelikte ise senin gibi ayyyyyyy, Allah göstermesinnn. İçindeki yavruyu besleyememe korkusu yeter zaten, kendim beslenmesem neyse . Fakat insanı akayta tutan yemek be kardeşim oyyyy kıyamam bir de hamilesin seeennnnn... Böyle kurabiyeler falan neyse artık yemek düzenini değiştireceksin başka çare yok ayyyy vallahi çok üzüldüm senin adına gerçekten.. Allah kolaylık versin demekten başka birşey gelmiyor elden. Bu şeker denen şey zamanla iyileşiyor mu onu da bilmiyorum ben şimdi ama eğer var ise tedavisi inşallaaahhhhh geçer gider senin bedeninden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senaycim, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim, başa geldi mi çekiliyor ışte:) ama çok dogru soylemissin, içimdeki yavruyu besleyememe korkusu herşeye bedel. Normalde seker olsam, mümkün değil diyet falan ama, insan bebeğine kiyamiyor..dogurunca geçeceğini söylüyorlar, dilerim baki kalmaz:) sevgilerimle..

      Sil
  2. arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.
    aslında sizler için de sıfır zarar sıfır kalorili doğal şekerler var şeker bitkisi stevia dan yapılan ben şeker hastası değilim ama diyet için kullanıyorum artık piyasada da satılıyor. onlarla istediğin tatlıları yapabilirsin..

    ellerine sağlık tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanım, yorumunuz ve bilginiz için çok tesekkurederim. Ancak hamile olduğum için tatlandirici kullanamiyorum:( sevgilerimle..

      Sil
  3. canım benim.nerelerdesin,senden haberler almak güzel.Rabbim şifalar versin.Gebeliğin kaçıncı ayındasın.Bebek ne zaman geliyor?ayrıca bu tarif tam benlikmiş.ellerine sağlık.sevgi ve selamlarımla...

    YanıtlaSil
  4. Canım benim, çok teşekkür ederim. Yuvarlanıp gidiyoruz kızımla :) Rabbime emanet, 33.haftadayiz.. kasım ayında inşallah dogum.. çok öpüyorum Sulecim..

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)