3 Haziran 2013 Pazartesi

İki Parçalı Elbise Dikimi

     Annem  bir arkadasının oğlunun düğününde giymek üzere bir elbise yapmamı istedi. Hemen pazara çıktık ve bir sürü kumaş aldık. Annemin örnek bir elbisesini de yanıma alıp evimin yolunu tuttum. Aslında bu kumaştan yapmayacaktım fakat kumaşlarımı karıstırırken bu kumaşlar gözüme ilişti, annemin de mavi rengi çok sevmesinden dolayı bu kumaşları kullanmaya karar verdim.
     Annemin eski elbisesini kalıp olarak kullandım yalnız bu elbiseyi hem çan etek olarak biçtim hem de boyu diger elbiseden daha uzun oldu. Annem böyle olmasını istedi. Üst kısım robadan kestim altına da iki yerden pileli çan etek kestim. Eteğini ön kısımdan pileli yapacak arkadaslar, ön kısım arka kısımdan daha geniş olmalı. Bu detayı unutmayın..
   Dikim işlemi bittikten sonra güzelce ütüledim. Ve yaka kısmını boru boncukla süsledim.Böylece bu elbise bana tam 4 TL ye mal oldu :))  Ben üzerime giydigimde biraz bol oldu ve hoş durmadı o nedenle askıda çekip koydum elbiseyi. İnşallah sahibinin üzerinde çekip koyucam buraya :)  Güzel günlerde giy Annecim :)

  Herkese mutlu bir hafta diliyorum...




2 yorum:

Fikirleriniz benim için çok değerli:)