26 Nisan 2013 Cuma

Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu

         Herkese iyi günler... Yaklaşık olarak 8 haftadır  hayatımın en güzel 2.dönemini geciriyorum.  İkinci diyorum çünkü en güzel dönemi eşimle hayatlarımızı birleştirdiğimiz dönem.. Allah'a şükürler olsun, uzun süredir istedigimiz bebiş haberini alalı bugun tam 8+4 gün oldu.. Lakiiinnn yaklaşık 4 haftadır idrar yolu enfeksiyonu ile mücadele içindeyim..
     İnternette birçok haber okudum,hamilelikte çok sık tekrarlayan bu enfeksiyon, benim yakamı yaklaşık 25 yıldır bırakmamakta ısrarlı.. İnsan hamileyken bile kendinden çok bebegi düsünüyor, annelik bu olsa gerek :)
Ve enfeksiyonun da bebeğe zarar verdiğini okudum birçok yerde. Doktorum ilk etapta antibiyotik verdi, ilaç niyetine,Allaha emanet dedim ve içtim.. Tam iyileştim dedim ki, meret yine başladı..
      Bunu buraya yazmamdaki birinci neden, bugune kadar gerek yemek olsun, gerek dikiş,örgü olsun bana yardımcı olan sevgili blog arkadaslarım belki bu konuda da bana yardımcı olur... Bildiginiz bir ilaç, ya da bu merete iyi gelen herhangi başka bi kür var mı?
Hepinize kucak dolusu sevgiler....

9 yorum:

  1. sevgili mavipotin, yorumunu istegin üzerine yayınlamıyorum, yazdıgın için çok tesekkür ederim.. suyu içmeye çalışıyorum, gerçekten iyi içiyorum da :(

    YanıtlaSil
  2. canım çok geçmiş olsun.Şimdi hamilelik döneminde olduğun için her türlü karışımı içmen doğru olmaz.Sen yine doktor kontrolünde ilaç tedavine devem et.Doktoruna danışmadan hiç bir karışım içme.Allah korusun bebeğe farkında bile olmadan zarar verebilirsin.Onlar zaten normalde kullanabileceğin ilaçlardan ziyade hamilelik döneminde kullanabileceğin ilaçları verirler.Belki tamamen geçmez ama en azından sıkıntını giderir.Rabbim şifa versin.sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim şulecim.. kullandım antibiyotiği.. bundan sonrası Allaha emanet..

      Sil
  3. Öncelikle hayırlı olsun çok sevindim Allah bebeğini veya bebeklerini kucağına sağlıkla almayı nasip etsin :)
    İkincisi ise ben hiç yaşamdım hamilelikte bu enfeksiyonu ya da yaşadıysam da hatırlamıyorum demekki çok önemsiz bir derecede geçirmişimdir. Onun için birşey diyemeyeceğim fakat bana doktor da başka biri de birşey önerse yine de söylemezdim herhalde... Senin de dediğin gibi insan kendinden çok bebişi düşünüyor. Bilmeden söylediğim herhandi birşey sana veya bebişe zararlı bir etken içeriyorsa korkardım yani.. Benim bünyem ve bedenimin gereksinimleri ile seninki farklı olabilir. Sana bal dokunurken bana iyi gelebilir, sen tuza tepki verirken ben vermeyebilirim gibi. Onun için bence doktoruna danışmadan kullanma herhangi birşey... Sadece sen olsan kullan derdim sen anlarsın geçip geçmediğini ama bebiş nasıl haber verecek sana bir sorun olduğunu değil mi ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler şenaycım :) Allah bebegimi saglıkla kucagıma almayı nasip eder inşallah, annelik zor zanaatmış vesselam :)
      doktorun verdiği ilaçları kullandım. Ama sanki hala bi acı varmış gibi hissediyorum, belki de kuruntumdur bilmiyorum.. Ama söylediginde haklısın herkesin bünyesi farklı neticede, ilgin için teşekkürler:)

      Sil
  4. sevgılı arkadasım aynı durumdan hep muzdarıp oldum ben ve hamılelıkte sık ılac kullandım antıbıyotıge gerek kalmadan halledıldı fakat bol sıvı alman gerekıyor ve calısıyorsan kullandıgın tuvaletın temızlıgıne ve kendı temızlıgıne bılhassa cok dıkkat etmen lazım bu hastalık ınsanı bırakmıyor yanlıs anlama ben sana dıkkat etmıyorsun demıyorum ama ıkı kat dıkkat etmek lazım benım sureklı tahlıllerımde cıkar bu enfeksıyon hamılelıkte vucut daha hassas oluyor ınsan ınsallah bısey olmaz kalbını karartma Allah'ın ıznıyle sag salım kavusursun bıde ınternette arastırdıgımız cogu konu cok abartılıyor hamılelıkte ınsan daha cok morale ıhtıyac duyuyor bence Rabbımın emanetı ınsallah bısey olmaz arkadasım Rabbım sıfanı versın sana da bebısınıde korusun ınsallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedime Hanım, ben de nerdeyse dogdugumdan beri çekiyorum bu illeti :( sıvı alımıma geröekten dikkat ediyorum, midemden lıkır lıkır su sesleri gelene kadar içiyorum :) Artık gerisi Rabbime emanet.. güzel dileklerin için çok teşekkür ederim arkadasım..
      sevgilerimle..

      Sil
  5. canım,nasılsın.Sıkıntıların biraz olsun azaldı mı?neler yapıyosun,bebek nasıl?Özletme kendini.Allaha emanet ol.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulecim sen ne kadar vefalı bir arkadassın öyle :) çok tesekkürler canım, Allaha şükür daha iyiyim..

      Sil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)