7 Mart 2013 Perşembe

Kolay Bluz Dikimi




    Herkese iyi günler.. Dikiş makinem geldiği günden beri bende resmen bagımlılık yaptı. Gece uyurken bile aklıma modeller geliyor, yarın bunu dikmeliyim, onu kesmeliyim diye hayaller kuruyorum :))) ama henüz o kadar kendimi geliştirmiş degilim :) Dikiş dikmeyi o kadar sevdimki, kendime dikiş odası bile yaptım :) Eşimle ben çok yogun işlerde çalışıyoruz.İdareci olmak zor zanaat azizim :) Eve geldiğimizde kendimizi dinlendirecek şeylerle ugrasmak istiyoruz ister istemez. Bir süre herkes kendi işleriyle meşgul oluyor sonra salonda bulusuyoruz :) Bu bluz da yine dün akşam elimden çıkanlardan :) Yalnız ,fotograf cekerken yanımda tüm endamıyla poz veren portakal sıkacagını görmeyin lütfen :)))
 
    Kuması o kadar sevdimki anlatamam... Dün bahsettiğim kumaşçıdan aldım. Parca halinde satıyordu ve sadece kısa kollu bir bluz çıkacak kadardı. Malum yaz geliyor,kısa kollu olması benim için daha iyi tabi:)Kumasın üzerine atlamamla almam bir oldu :) Bu arada söylemeden gecemicem bu tunik bana tam tamına 1 tl'ye mal oldu :)  1 tl'ye bugun sakız bile alınmıyor hanımlar! :)
 
   Kuması yere serdim ve ikiye katlayıp orantılı sekilde kestim. Elimde dikdortgen iki parca oldu. O dikdortgen iki parcayı da iki katladım ortadan ve üzerine kalıbını cok begendiğim bir tuniğimi koyup kesitm hunharca :) Bu asama size verebilecegim en büyük tüyo: KORKMAYIN! Elinizi asla korkak alıstırmayın. :)

  Dikiş bitip tuniği üzerime geçirdigimde gördümki biraz bol kesmişim. Demokraside careler tükenmez, önden iki tane pens atıverdim :) Beline de bir kuşak bağladık mı.. Al sana çok cici rengarenk bir tunik!

  Ben bu akşam dikip sabah okulda giyme işini acayip sevdim yahu :) Tuniğimi de cok sevdim, umarım siz de begenmişsinizdir:)

    Kalın sağlıcakla!

28 yorum:

  1. Kumaşın deseni çok güzelmiş, ne güzel de olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. çok tesekkür ederim hilal hanım :) ben de cok begenerek almıstım :)
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba bende hemen iade-i ziyarete geldim buluzun kumaşını ve modelini çok beğendim ellerine sağlık güzel paylaşımlarda görüşmek üzere
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hosgeldiniz :) begendiğinize cok sevindim :)
      sevgilerle..

      Sil
  4. vaov gerçekten süper olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekkür ederim ceyda.. dikişi güzel birinden aferin almak çok hoş :)
      sevgilerle:)

      Sil
  5. kim okız ben mi asıl ben teşekkür ederim ama ben kendimi hiç beğenmiyorum..hatta senin tuniği görünce hayran kaldım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ceydacım güldürdün beni :) senin tasarımlarını ve özellikle su yeşili etegını cok begenerek takip ediyorum :) benim diktiklerim ne ki :)))

      Sil
  6. süper olmuş duruşunu rengi çok beğendim,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim :) rengi tam yazlık :) sevgilerle..

      Sil
  7. Valla ne yalan söyleyim.güldürdün beni .Yanındaki meyve sıkacağını gözüm bir yerlerden ısırıyor.Aynısından benim de var.Hatta annemden araklamıştım:))Akşam dik sabah giy olayı gerçekten güzelmiş.Türkiye'ye dönünce ilk işim mefruşat ve dikiş öğrenmek olacak inş.üzerideki tunik çok güzel olmuş.Renkleride çok hoş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annemden ben de çok sey araklıyorum :) hatta kardesim bize geldiğinde fark ediyor, abla bunu neden bizden caldın diyor :) kesinlikle ögrenin dikişi, ben dikebiliyorsam herkes diker bence :)
      sevgilerimle..

      Sil
  8. AYNI ZAMANDA KADINLAR GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekkür ederim.. hepimizin kadınlar günü kutlu olsun :)

      Sil
  9. çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Valla çok şeker olmuş. Benim de annemden kalma bir dikiş makinem var. Bir ara el atmayı düşünüyorum. Ama tabi kolay bir şey değil. Bu arada benim blogum da şu ; http://birdenesene.blogspot.com
    Beklerim. Hatta dikişe başlarsam yardım isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili düşsel canavcı, inan sandıgın kadar zor değil. hatta ben diktiysem herkes diker cunku ben dügme bile dikmekten nefret eden bi insandım :) hemen iade-i ziyarete geliyorum bekle beni :)

      Sil
  11. çok yakışmış, güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  12. özellikle kumaş harika keşke bende bulsam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pazarlarda oluyor böyle kumaşlar:) tesekkür ederim :)

      Sil
    2. nerde o pazar sipariş ve kargo olayı lazım bana:) buarada meslekdaşız ama ben ücretsiz izindeyim

      Sil
    3. çok sevindim meslektas olmamıza :) bu pazarı ben de zor kesfettim valla :) neden ücretsiz izindesin, dogum mu yaptın yoksa :)

      Sil
    4. evet nisanda 1 yaşına girecek oglum idarecisin heralde ben sosyalciyim

      Sil
  13. bayıldım ben buna ama nasıl yaparım diyede düşünmeden edemiyorum

    YanıtlaSil
  14. çok güzel olmuş,ellerinize sağlık,ben de geçen gün iki parça büyük başörtü ebatlarında kumaş aldım,ama üzerime göre nasıl birşey dikeceğimi,kalıbı nasıl oluşturup dikeceğimi bilemediğim için kumaşım bekliyor kısmetini :)

    YanıtlaSil
  15. bende makinemi aldığımdan beri aynı hayelleri kuruyorum geceleri :) bluz çok güzel olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)