8 Mart 2013 Cuma

Kakaolu Krep



     Her geceye bir sabah veren elbette  her sabaha da bir umut verir.. Her dile dua etme kabiliyetini veren elbette o duayı kabul etme iradesini gösterir..Rabbim bu güzel günde dilimizi duasız, dualarımızı da cevapsız bırakmasın.. Hayırlı cumalar herkese...

     Uuzun süredir hiç tatlı paylaşmadıgımı fark ettim ve muhtesem bir tatlıyla bu açıgı kapatayım istedim. Beş çaylarınıza, gelen misafirlerinize hiç korkmadan yapabileceginiz harika ve çoookk hafif bir tatlı tarifi var bugun.. İşte bu tatlı için gerekli malzemeler..(4 kişilik)


    Krep Malzemesi
-2 yumurta
-2 su bardagı süt
-2 tepeleme yemek kasıgı toz şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kakao
-5 yemek kaşıgı un

   İç malzemesi
-muz
-nutella
-hazır çikolata sosu
-süslemek için çilek,rulo kat(olmasa da olur)

    Gel gelelim yapılışınaa......Un hariç diğer malzemelerimizi derin bir kapta karıştırıyoruz. Mikseriniz varsa daha pratik olur. Güzelce çırptıktan sonra unu yavas yavas ekliyoruz. Yine güzelce karıstırıyoruz. Teflon tavayı ocaga koyup kızmasını bekliyoruz. Kepçe yardımıyla hazırladıgımız karısımdan tavaya döküp altlı üstlü pişiriyoruz. Tava teflon olunca ve içinde yumurta olunca yanmıyor ve yapışmıyor korkmayın.
    Her iki tarafı da pişirdikten sonra biraz ılınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra üzerine nutella sürüyoruz. Fındık ezmesi de sürebilirsiniz, sizin damak tadınıza kalmış. İçine muzu da koyup rulo halinde sarıyoruz. Üzerine çikolata sosu döküp dilediğinizce süsledikten sonra buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz. Veee afiyetle yiyoruz..

Kalın saglıcakla!!!





5 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor,bayılırım kakaolu lezzetlere...

    YanıtlaSil
  2. Serpil Hanım inanın tadı da görüntüsü kadar güzeldi, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum :)
    sevgilerle..

    YanıtlaSil
  3. görüntü süper.ellerine sağlık.eminim tadı da öyledir.yorumunu aldım.bana yazdığın soruyu google aramasına yaz.Mesela bloğumda kategori listesi oluşturmak istiyorum diye.Bir sürü blog oluşturmada yardımcı siteler çıkıyor.Bende onlardan yararlanarak yaptım.bu tarz şeylerin şifreleri oluyor.onları sayfalara kayıt etmen gerekiyor.Yapamazsan yine haber ver.sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  4. A colleague recommended me to your site. Thanks for the
    details.

    My webpage: tender writing

    YanıtlaSil
  5. Şule Hanım cok tesekkür ederim.bi arastırayım bakalım su siteleri :)
    sevgilerle..

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)