10 Aralık 2012 Pazartesi

Ali Nazik Kebabı

 Bu hafta pazartesi sendromu hiç yaşamıyorum, pazartesilerin aksine bugün oldukça mutluyum :)  Eşime kavuşmanın verdiği mutlulukla başladım bugün işe. Ee eşim gelir de ben ona türlü türlü yemekler yapmam mı! Dün bütün günüm onu bekleyip yemek yapmakla geçti. İşte ona yaptıgım yemeklerden biri olan ayrıca patlıcandan dolayı benim de çok sevdiğim Ali Nazik Kebabı..

Malzemeler:
-yarım kg kuşbaşı et
-3 közlenmiş patlıcan
-tereyağı
-kimyon,karabiber,kekik,tuz
-sarımsak
-yoğurt
-yağ,salça
-üzerini süslemek için maydanoz

Gelelim yapılışına; kuşbaşı olarak doğradığımız etlerimizi tereyağında suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını döküp bir iki kere daha karıştırdıktan  sonra ocaktan alıyoruz. Tuzunu ocaktan almaya yakın dökmezseniz etiniz sertleşir.. Közleme tenceresinde patlıcanlarımızı közleyip kabuklarını soyuyoruz ve bir çatal yardımıyla patlıcanları eziyoruz.Tepsiye öncelikle etlerimizi döküp düzeltiyoruz. Üzerine közlenmiş patlıcanları seriyoruz. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırdıktan sonra onu da patlıcanın üzerine döküyoruz. İsterseniz salçayı yağda kızdırıp sos hazırlayıp üzerine gezdirebilrisniz. Çok yağlı olmasın diye ben çok az yaptım. Sizin damak tadınıza bağlı. Üzerine kıyılmış maydanozları döküp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.. Herkese mutlu bir hafta dilerim..

7 Aralık 2012 Cuma

Çikolatalı Turta



 Haftanın son günü  ve benim de en sevdiğim gün olan cuma günündeyiz. Haftasonlarını hep sevmişimdir ama bu haftasonunun benim için anlamı daha büyük :) tam 21 gündür görmediğim eşime kavuşuyorum pazar günü :) Bu yüzden çok mutluyum.. Gelelim bugunkü tarifimize.. Çikolatalı turta. Yapımı kolay, yemesi daha da kolay :)
Malzemeler:

-125 gr yumuşak margarin
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-yarım su bardağı süt
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-yarım paket kakao
-bitter çikolata (damla çikolata daha güzel olur varsa)

Yapılışı: Yumuşak margarini şeker ve yumurtayla güzelce çırpıyoruz. Süt ve kakaoyu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Ununu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırptıktan sonra kelepçeli tepsiye döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmıs fırında pişiriyoruz. Bne pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyorum siz de böyle yapabilirsiniz. Üzerini süslemeye gerek görmedim cünkü bu haliyle de çok güzel. Eğer turtanızın ıslak gözükmesini isterseniz çırpma aşamasında içine bitter çikolata kırıkları da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!! Mutlu haftasonları!

6 Aralık 2012 Perşembe

çekiliş var!



     Bu güzel tabakların hediye edileceği çok güzel bir çekiliş var.  Miray'ın Annesi blogunun yazarının düzenlemiş oldugu çekilişe katılmak isterseniz     burdan     tıktık yapabilirsiniz :)



Biber Dolması

 
       Herkese iyi günler.. Sevgili Büşra'nın da dürtmesiyle blogumun şablonunu değiştirmiş bulunmaktayım :) Günlerdir değiştirmek istiyordum zaten, açınca benim bile gözüme kalabalık geliyordu. Şimdi gayet sade oldu. Büşra'nın da dediği gibi gerçekten fotografların yüzü gözü açıldı :)  Bugün Biber Dolması tarifi vermek istiyorum. Bunu okuyan eşim 'sanki çok  güzel yapıyorsun da bir de tarifini veriyorsun ' diyordur eminim :) Ama benim tek eksiğim pişme süresini ayarlayamamak, artık onu da sizin hünerinize bırakıyorum :) Bu güzel dolmaları kayınvalidem yapmıştı. Onun dolması meşhurdur. Ama söylemeden geçemeyeceğim onun da pişirme süresini kayınpederim ayarlıyormuş. :) Dediğim gibi fotograf kayınvalidemden,ancak ben  size kendi tarifimi vermek istiyorum. Ölçüleri gayet idealdir, pişirme süresini de ayarlarsanız harika olacağına eminim...

  İşte Mlazemeler:
- 7 adet dolmalık biber
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 7 çorba kaşığı pirinç
-  nane
- nar ekşisi
- karabiber,tuz
- 1 adet küp şeker
- reyhan ( annemin elleriyle kuruttugu bu baharata biz reyhan diyoruz. Ama bazıları da dağ kekiği diyor)

 Gelelim yapılışına. Biberleri güzelce yıkayıp zedelemeden sapını koparıyoruz. Pirinçleri yıkayıp içine naneyi,karabiberi,tuzu,reyhanı,küp şekeri ekliyoruz.Soğanları rendeleyip onu da harcın içine koyup bir miktar nar ekşisiyle birlikte güzelce harmanlıyoruz.  Biberlerin içini dolduruyoruz. Domatesleri dilim dilim kesip kabuklarını tencerenin altına diziyoruz. Doldurdugumuz biberlerin üzerine bir parça domates koyup tencereye dik bir şekilde oturtuyoruz. Bir kaseye zeytinyağı,domates salçası,biber salçası ve suyu koyup karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı tencerenin içine döküyoruz. Pişme süresini kendiniz ayarlarsınız artık :)
Afiyet olsun!  Mutlu bir perşembe günü diliyorum...

28 Kasım 2012 Çarşamba

Çikolatalı Elmalı Çikilop

     

          Herkese iyi günler..  Bu tatlıyı annemin arkadas toplantısı için yapmıştık, fotografları hazırdı ama yükleyecek zamanı bir türlü bulamamıştım. Görüntüsü kadar tadı da çok güzeldi. Çocukların çok seveceği bu tatlı için işte malzemeler:

-2 elma
-2 paket petibör bisküvi
-tarçın
-dövülmüş ceviz
-çikolata sosu (marketlerde toz halinde satılanlardan)

       Malzemelerimiz bu kadar az ve hep evde bulunan malzemeler. Yapımı da çok basit. Elmaları rendeliyoruz. Üzerine kırık bisküvileri ve dövülmüş cevizleri ekliyoruz. Tarçını da koyup yoguruyoruz. Elimize yapışmayacak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kürdan batırıyoruz. Ayrı bir tencerede çikolatalı sosu hazırlayıp topları batırıp çıkarıyoruz. Dilerseniz üzerine hindistan cevizi de koyabilirsiniz.
Afiyet olsun!

25 Kasım 2012 Pazar

Saray Sarması

Tadı saraylara layık bi tatlının tarifini vermek istiyorum bugun, bir baska adıyla prenses tatlısı :)
Saray sarması için malzemeler;
-1 litre süt
-hindistan cevizi
-krem santi
-dövülmüş fındık
-1 su bardagı un
-1 su bardagı toz seker
-1 paket vanilya

Gelelim yapım aşamasına... Bir tencereye 1 lt sütü,unu ve şekeri koyuyoruz. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıstırarak pişiriyoruz. Kare tepsiye hindistan cevizini sepiyoruz üzerine pişirdigimiz muhallebiyi döküyoruz. Bu sekilde bir gece dolapta beklemesi lazım. Beklettikten sonra krem santiyi hazırlayıp tepsinin üzerine güzelce sürüyoruz. Onun da üzerine fındık döküyoruz ve uzun seritler halinde kesiyoruz. Altından tutup spatula yardımıyla kıvırarak sarıyoruz. Tatlımız hazır!
Afiyet olsun!

24 Kasım 2012 Cumartesi

ıspanaklı peynirli börek

Herkese iyi akşamlar. Yarın anneciğimin daveti için yaptığımız bu güzel ıspanaklı böreği paylaşıyorum bugun. Bu ıspanaklı börek fotograflarını da, su an coook uzakta olan ve bu böregi çoook seven canım eşime armagan ediyorum :( Tarif cahidejibekten alınmıştır..

Malzemeler:
-6 adet yufka
-3 yumurta
-yarım kilo ıspanak
-kabartma tozu
-karabiber,tuz
-1 çay bardagı zeytin yağı
-1 su bardagı yogurt
-1 su bardagı lor peyniri
-kaşar rendesi


Gelelim yapılışına;  ıspanaklarımızı ince ince kıyıyoruz. Üzerine lor peynirini,karabiberi,tuzu ve 3 yumurtayı kırıp karıştırıyoruz.Ayrı bir kapta, yogurdu,yağı ve kabartma tozunu karıstırıyoruz.İlk yufkayı alıyoruz. üzerine hazırladıgımız yağlı karısımdan sürüyoruz. Sonra ikinci yufkayı bu yufkanın üzerine koyup 8 üçgen parcaya bölüyoruz. Parcanın geniş kısmından baslayıp rulo yapıyoruz. Uç kısmına 10 cm kala rulo yaptıgımız tarafı birleştirip halka yapıyoruz. Yufkanın ucunu da ,rulo yapıp birleştirdigimiz noktaya kapatıp ufak bir sandal elde ediyoruz. Yaptıgımız bu sandalın içini ıspanaklı harcımızla dolduruyoruz. Üzerine yogurt sürüp fırına veriyoruz. Pişmesine az kala fırından alıp üzerine kaşar rendesi koyup tekrar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!