24 Mayıs 2014 Cumartesi

Kalipsiz Pantolon Nasil Dikilir?

Herkese iyi aksamlar diliyorum.. Beni bilenler bilir, uzun uzadiya suren isleri sevmem.ordugum ya da diktigim veya pisirdigim şeyler pratik olmali,hemen bitmeli. Evet her ay gidip bi güzel Burda dergisi aliyorum ama sadece aliyorum:) kaliplarla patronlara uğraşmak bana gore değil kesinlikle:)

Vakti zamanında üst kat komşumuz olan teyzeye bana dikiş dikmesini öğretirmisin dediğimde sen yapamazsin demişti. Burdan ona selam çakıp dilim döndüğünce kalipsiz pantolon nasıl dikilir anlatmaya calisicam.

Öncelikle kumasinizi ve beğendiğinizbir pantolonu hazirlayin. Pantolonu kalip olarak kullanicaz. Kumasin üzerine pantolonu koyuyoruz. Burada önemli olan iki ayni parcayi kesmemeniz. Yani bir sağ bacak ve bir sol bacak elde etmelisiniz. Bunun için
Kumasinizi düz yüzün üzerine ters serin iki kat olarak. Bir cm geniş olacak şekilde kesin. Ayni işlemiarka taraf iiçin De yapin ve kesin. Teyelleyin. Üzerinize giyip prova etmelisiniz simdi. Problem yoksa dikiş makinesine geçebilirsiniz. Ben kemer  kismina gördüğünüz gibi uzun bir parçadan kemer dikip bagladim. Ben bu şekilde seviyorum.Siz düğme yapabilirsiniz veya fermuar dikebilirsiniz. Resimlerle daha iyi anlasilacaktir. Sormak istedikleriniz olursa cevaplamaya calisirim. Sevgilerle!






5 yorum:

  1. ellerine sağlık canım çok hoş olmuş.Kilolar gitmiş maşallah ;)

    YanıtlaSil
  2. Sulecim çok tesekkur ederim,begenmene sevindim.. Kizin hic uyumadigindan kilolar da çok cabuk gitti gerçekten:)

    YanıtlaSil
  3. Pratik çok güzel bir pantolon olmuş. Bloğu takibe aldım bana da beklerim. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize saglık herşey çok güzel olmuş sitenizi yeni keşfettim bende çok istiyorum dikiş dikmek makina var kumaş var becerim yok :( bilmiyorum biliyormusunuz sakaryada kumaş pazarı var çarşamba günleri hem çok uygun hemde çok çeşitli bi görün derim :)

    YanıtlaSil

Fikirleriniz benim için çok değerli:)