25 Aralık 2012 Salı

Amigurumi Tavuk





                Amigurumi çalışmalarım devam ediyor. Yaptıkça daha çok yapasım var :) Bu tavugu çok önceden yapmıştım ama gagasını ve ayaklarını dikememiştim kısmet dün akşamaymış. Eşim yaptıklarım içinde en güzelinin bu oldugunu söyledi. Mutlu oldum ben de :)

Nasıl yapıldıgını da dilim döndüğünce anlatmak istiyorum. Her amigurumide oldugu gibi yine sihirli halkayla başlıyoruz. Halkanın içine 6 adet sık iğne yapıyoruz. Bir sontki sırada her sık iğneye 2 sık iğne yapıyoruz. Yani 12 sık iğnemiz oluyor. Bundan sonrası aynen şu şekilde. 2 sık iğne 1 arttırma Bir sonraki sıra her sık iğnenin üzerine bir sık iğne. Diğer sıra 3 sık iğne 1 artırma. Sonraki sıra her sık iğnenin üzerine bir sık iğne. Yuvarlağınızı ne kadar büyük yapmak isterseniz bu kural üzerinden artırabilirsiniz. Bu arada aslında böyle bi kural tabiki yok tamamen benim uydurmam :) Yuvarlağı istediğiniz büyüklükte yaptınız orta kısma geldiniz. 5 sıra her sık iğnenin üzerine sık iğne yapıyoruz. Yani artırmıyoruz -eksiltmiyoruz. Küçültme kısmına geldiğimizde ise artırma işlemlerinin aynısını uygulamalıyız ki yuvarlagımız düzgün olsun. Yani artırdıgımız yerde eksiltiyoruz bu defa. Kapatma işlemine geldiğinizde cok az bir boşluk bırakın ki içine elyaf doldurabilin. Tavugunuzun gövdesi hazır. Gözleri siyahla işledim ama boncuk kullananlar da oluyor. gagayı ayakları ve ibiği de kırmızıdan kare şeklinde uyduruk aparatlar örüp diktim. Çok sevimli olmamış mı ama ? :)

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin....

24 Aralık 2012 Pazartesi

Mantarlı Saç Kavurma





Herkese günaydın! Bugün sizlerle babamın lezzetli ellerinden çıkan bir tarifi paylaşmak istiyorum. Bizim evde et yemeklerini babam yapar. Onun yaptıgı yemeklerin nedense hep ayrı bir tadı oldugunu düsünürüm. Şimdi bu güzel yemek için gerekli malzemeleri verelim.


-1 kg kuşbaşı et
-yarım kg mantar
-2 domates
-2 biber
-1 soğan
-kekik
-reyhan
-tuz,karabiber

Gelelim yapımına. Yağı,domates ve soğanı yağda güzelce kavuruyoruz. Üzerine etleri koyup et suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Mantarları küçük küçük doğrayıp tencerenin üzerine diziyoruz. Çok az su koyup tencerenin ağzını kapatıyoruz ve pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra tuzunu ve baharatını ekleyip bir süre daha pişirdikten sonra ateşten alıyoruz.
Afiyet olsun!

19 Aralık 2012 Çarşamba

Amigurumi Kuş





  



       Veee sonunda ilk amigurumimi yaptım! Amigurumiye yeni başlayanlar için ideal bir örnek. Senelerce örgüyü terapi olarak kullandım. Hobilerimin içinde  ilk favorimdi. Ancak amigurumi onun önüne geçti.Şiddetle tavsiye ediyorum..

18 Aralık 2012 Salı

Amigurumi


       



            Böyle bir bebek yapsam hiçbir çocuğa vermeye kıyamam, ben oynarım sanınrım :)

            Amigurumi gerçekten tam bir çılgınlık! Bir başladınız mı bırakamıyorsunuz. Ben de bu olayı ciddi ciddi iş edindim kendime. Henüz kendimi geliştirme aşamasındayım. En kısa zamanda ortaya bişeyler çıkarıp sizinle paylaşırım umarım. Bu siteyi  de araştırma yaparken buldum. Fikir edinmek isteyenlere duyurulur.. Bakmak isterseniz ;  tık tık

14 Aralık 2012 Cuma

Amigurumi Bebek Battaniyesi

   






     Amigurumiye çok fena takılmış durumdayım şu sıralar. Eşim henüz neler yapmaya çalıştıgımı anlamasa da,gayretle devam ediyorum kendimi geliştirmeye. Çok zor gibi görünen ama aslında çok kolay bir teknik amigurumi.Aşırı derece sabır ve dikkat istediğini de belirtmeden geçemeyeceğim. Nette şu sıralar çok sık arattığım için,çok değişik örneklerle karşılaşıyorum.Bu sevimli şeyleri de buradan  buldum.
Benim amacım değişik oyuncaklar yapmak. Meslek meselesi,oyuncaklar hep ilgi alanımdır. Belki kendimi biraz daha geliştirdikten sonra böyle bir çalışma da yapabilirim. Şimdiden ,yapacak olanlara kolay gelsin..

Portakallı İrmik Tatlısı


Günaydın.. Haftanın en sevdiğim günü Cuma'dan herkese sevgiler..Evet tahmin ettiğiniz gibi ben tam bir irmik severim:) Bu tatlıyı dün akşam yemege gelen misafirlerim için hazırlamıstım,o kadar işin arasında fotografını çekmeyi tabiki unutmadım :)

İşte bu lezzetli tarif için malzemeler


-1su bardagı irmik
-1litre süt
-1su bardagı şeker
-1 paket vanilin
-1 portakal ve 1 limon kabugu rendesi

Bütün bu malzemeleri tencerede karıştırarark kaynayana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra kısık ateşete beş dakika daha pişirip borcama döküyoruz. Buzdolabında soğuyana kadar beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Ben üzerini çikolata sosu,hndistan cevizi ve narla süsledim. Süsleme işi herzaman oldugu gibi, herkesin hayalgücüne kalmış.
Bu tatlı kadar tatlı bir haftasonu geçirmenizi diliyorum..Sevgiler..

13 Aralık 2012 Perşembe

Sarımsaklı Soya Soslu Tavuk Kanadı



Soya sosunu çok severim. Eğer o gün canım yemek yapmak istemiyorsa çok büyük ihtimalle o akşam tavuk yiyoruzdur :) Canımın yemek yapmak istemediği günlerde hemen dolaptan tavugu cıkarır soslayıp fırına atarım. Hazırlaması o kadar pratik, tadı da gerçekten cok lezzetli. Yanında pilavla tavuk gerçekten ayrılmaz bir ikili. Ben soya sosunun yanında iki diş de sarımsak kullandım. Bir gece önceden soslayıp buzdolabında bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor. Ama son anda tavuk yapmaya karar verdiyseniz yarım saat de yeterli olur. 6-7 kaşık soya sosu yarım kilo kanat için yeterli oldu. Dövülmüş sarımsak ve istediğiniz baharatlarla harmanlayıp önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun..