12 Aralık 2012 Çarşamba

Dereotlu Peynirli Poğaça


Herkese günaydın! Sıcacık bir poğaçayla güne başlayalım istedim. Yanında sıcak bir çayla harika bir kahvaltı olmaz mı?
İşte bu güzel poğaça için malzemeler:
-4 su bardağı un
-1 su bardağı yogurt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 yumurta
-dereotu
-tuz
-beyaz peynir

 Bir kaba yoğurdu ve yağı alıyoruz.Üzerine bir yumurtanın akını ilave ediyoruz.Üzerine beyaz peyniri ve dereotunu ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine unu,kabartma tozunu ve tuzu ilave edip yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz.Üzerine ayırdıgımız yumurtanın sarısını sürüp susamla süslüyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tepside,önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!

11 Aralık 2012 Salı

Sarımsaklı Köfte


     Eğer kısırı seviyorsanız bu köfteyi sevmemenize imkan yok. Yemeklerinizin yanına veya arkadaş davetlerinize çok rahat yapabileceğiniz çok lezzetli bir tarif.  İşte bu lezzetli tarif için malzemeler;

 -2 su bardağı köftelik ince bulgur
 -kimyon,tuz
 -1yumurta
 -salça,yağ
 -1 baş sarımsak
 - süslemek için maydanoz

Öncelikle tıpkı kısır yapar gibi bulguru suyla ıslatıyoruz. Az su koyarsanız çözümü var biraz daha eklersiniz ama çok koyarsanız geri dönüşü yok bu yüzden dikkatli davranın :) Bulgur yarım saat kadar dinlendikten sonra içine yumurtayı,kimyonu,tuzu ve salçayı ekleyin. Yoğurmaya başlayın. İyice yogurduktan sonra küçük parçalara alıp yuvarlayın. Hepsi bittikten sonra  haşlanmış tuzlu suda makarna haşlar gibi haşlıyoruz. Fazla haşlarsanız köfteler dağılır, benim birkaçı dağıldı. Haşlama işlemi bittikten sonra da dövülmüş sarımsak,salça ve yağı pişirip sos kıvamına gelince köftelerin üzerinde gezdiriyoruz. Kıyılmış maydanozla süslüyoruz, maydanozu fazla tutun çünkü gerçekten çok yakışıyor.
Afiyet olsun...

10 Aralık 2012 Pazartesi

neşeli bir çekiliş daha...







Bu güzel fotoğrafı gördükten sonra bu çekilişe katılmadan olmazdı.. Katılmak isterseniz   tıktık

Ali Nazik Kebabı

 Bu hafta pazartesi sendromu hiç yaşamıyorum, pazartesilerin aksine bugün oldukça mutluyum :)  Eşime kavuşmanın verdiği mutlulukla başladım bugün işe. Ee eşim gelir de ben ona türlü türlü yemekler yapmam mı! Dün bütün günüm onu bekleyip yemek yapmakla geçti. İşte ona yaptıgım yemeklerden biri olan ayrıca patlıcandan dolayı benim de çok sevdiğim Ali Nazik Kebabı..

Malzemeler:
-yarım kg kuşbaşı et
-3 közlenmiş patlıcan
-tereyağı
-kimyon,karabiber,kekik,tuz
-sarımsak
-yoğurt
-yağ,salça
-üzerini süslemek için maydanoz

Gelelim yapılışına; kuşbaşı olarak doğradığımız etlerimizi tereyağında suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Üzerine baharatlarını döküp bir iki kere daha karıştırdıktan  sonra ocaktan alıyoruz. Tuzunu ocaktan almaya yakın dökmezseniz etiniz sertleşir.. Közleme tenceresinde patlıcanlarımızı közleyip kabuklarını soyuyoruz ve bir çatal yardımıyla patlıcanları eziyoruz.Tepsiye öncelikle etlerimizi döküp düzeltiyoruz. Üzerine közlenmiş patlıcanları seriyoruz. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırdıktan sonra onu da patlıcanın üzerine döküyoruz. İsterseniz salçayı yağda kızdırıp sos hazırlayıp üzerine gezdirebilrisniz. Çok yağlı olmasın diye ben çok az yaptım. Sizin damak tadınıza bağlı. Üzerine kıyılmış maydanozları döküp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.. Herkese mutlu bir hafta dilerim..

7 Aralık 2012 Cuma

Çikolatalı Turta



 Haftanın son günü  ve benim de en sevdiğim gün olan cuma günündeyiz. Haftasonlarını hep sevmişimdir ama bu haftasonunun benim için anlamı daha büyük :) tam 21 gündür görmediğim eşime kavuşuyorum pazar günü :) Bu yüzden çok mutluyum.. Gelelim bugunkü tarifimize.. Çikolatalı turta. Yapımı kolay, yemesi daha da kolay :)
Malzemeler:

-125 gr yumuşak margarin
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-yarım su bardağı süt
-1,5 su bardağı un
-1 paket kabartma tozu
-yarım paket kakao
-bitter çikolata (damla çikolata daha güzel olur varsa)

Yapılışı: Yumuşak margarini şeker ve yumurtayla güzelce çırpıyoruz. Süt ve kakaoyu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.Ununu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırptıktan sonra kelepçeli tepsiye döküyoruz. Önceden 180 derecede ısıtılmıs fırında pişiriyoruz. Bne pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırıyorum siz de böyle yapabilirsiniz. Üzerini süslemeye gerek görmedim cünkü bu haliyle de çok güzel. Eğer turtanızın ıslak gözükmesini isterseniz çırpma aşamasında içine bitter çikolata kırıkları da ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!! Mutlu haftasonları!

6 Aralık 2012 Perşembe

çekiliş var!



     Bu güzel tabakların hediye edileceği çok güzel bir çekiliş var.  Miray'ın Annesi blogunun yazarının düzenlemiş oldugu çekilişe katılmak isterseniz     burdan     tıktık yapabilirsiniz :)



Biber Dolması

 
       Herkese iyi günler.. Sevgili Büşra'nın da dürtmesiyle blogumun şablonunu değiştirmiş bulunmaktayım :) Günlerdir değiştirmek istiyordum zaten, açınca benim bile gözüme kalabalık geliyordu. Şimdi gayet sade oldu. Büşra'nın da dediği gibi gerçekten fotografların yüzü gözü açıldı :)  Bugün Biber Dolması tarifi vermek istiyorum. Bunu okuyan eşim 'sanki çok  güzel yapıyorsun da bir de tarifini veriyorsun ' diyordur eminim :) Ama benim tek eksiğim pişme süresini ayarlayamamak, artık onu da sizin hünerinize bırakıyorum :) Bu güzel dolmaları kayınvalidem yapmıştı. Onun dolması meşhurdur. Ama söylemeden geçemeyeceğim onun da pişirme süresini kayınpederim ayarlıyormuş. :) Dediğim gibi fotograf kayınvalidemden,ancak ben  size kendi tarifimi vermek istiyorum. Ölçüleri gayet idealdir, pişirme süresini de ayarlarsanız harika olacağına eminim...

  İşte Mlazemeler:
- 7 adet dolmalık biber
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 7 çorba kaşığı pirinç
-  nane
- nar ekşisi
- karabiber,tuz
- 1 adet küp şeker
- reyhan ( annemin elleriyle kuruttugu bu baharata biz reyhan diyoruz. Ama bazıları da dağ kekiği diyor)

 Gelelim yapılışına. Biberleri güzelce yıkayıp zedelemeden sapını koparıyoruz. Pirinçleri yıkayıp içine naneyi,karabiberi,tuzu,reyhanı,küp şekeri ekliyoruz.Soğanları rendeleyip onu da harcın içine koyup bir miktar nar ekşisiyle birlikte güzelce harmanlıyoruz.  Biberlerin içini dolduruyoruz. Domatesleri dilim dilim kesip kabuklarını tencerenin altına diziyoruz. Doldurdugumuz biberlerin üzerine bir parça domates koyup tencereye dik bir şekilde oturtuyoruz. Bir kaseye zeytinyağı,domates salçası,biber salçası ve suyu koyup karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı tencerenin içine döküyoruz. Pişme süresini kendiniz ayarlarsınız artık :)
Afiyet olsun!  Mutlu bir perşembe günü diliyorum...